ИнтересноНовиниОбщиХлебарки

Семейство в САЩ взриви дома си заради хлебарки

Американци взривиха, без да искат, апартамента си в Ню Джърси при опит да се избавят от хлебарките. Това предава местното издание “Асбъри парк сън”.

Съпружеска двойка и малкото им дете попаднаха в болница след инцидента, който се разиграл в средата на миналия месец. По късна доба (когато по принцип се появяват хлебарките – б.а.), семейството решило да се избави от шестокраките насекоми.

Избити прозорци е резултатът от експлозията, след неправилната употреба на инсектициди. За щастие инцидентът се размина без сериозно пострадали. В това число влизат и хлебарките, които продължават да си живеят необезпокоявани в жилището. Снимка asburyparksun

В отчаянието си домакините започнали да пръскат със спрей на “Райд” в кухнята. Полицията не съобщава колко флакона от инсектицида са изпръскани, но в един момент концентрацията на газове станала изключително висока. На хората им станало лошо и те отворили прозорците.

Насищането на стаята с кислород довело до обратната реакция. Газовият котлон, който в работел по същото време послужил като детонатор. Последвала мощна експлозия, която избила прозорците на жилището. Пострадал е също таванът на апартамента, както и много от мебелите.

“Налице е била съвкупност от фактори, които да доведат до експлозията. Можело е да бъде много по-зле”, коментираха от пожарната служба в Ню Джърси. Според огнеборците най-голямата грешка на пострадалите била да пръскат голямо количество от инсектицида в близост до работещия газов котлон.

Пожарникарите се отзовали за няколко минути на тревожните обаждания на съседите и овладели ситуацията изключително бързо. На място, те установили, че, въпреки експлозията, хлебарките си останали в жилището и ще продължат да тормозят собствениците и наемателите. Насекомите били толкова много, че стреснали дори свикналите на всичко огнеборци.

Спрейовете са ефективно средство за борба с хлебарките, но действат само върху конкретните индивиди в конкретния момент. За пълноценно справяне с насекомите у дома е необходима подготовка и почистване на жилището. След това вариантите са покана на специализирана фирма в дома или пръскане със собствени сили. Ключово и в двата случая е хубавото проветряване на жилището, след третирането на помещенията

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *