ЗдравеИнтересноХлебарки

Хлебарките са най-големите купонджии на Студентски град

Хлебарките са едни от най-упоритите съквартиранти на българските студенти. Те не гледат дали си готин, нърд или гийк, а дали имаш хапване, вода и пускаш от време на време парно. Потвърждение за това е дори рапърът Криско, който призна, че е съжителствал с насекомите в Студентски град.

Рапърът Криско може и да няма материални трудности към днешна дата, но и той е бил на купони с хлебарки в Студентски град.

Е може би в стаята на Криско е било весело, но дори при най-стеснителните студенти, хлебарките ще си устроят незабравим купон. Защо ли? Британски учени разкриха, че хлебарките не обичат да шетат сами, а предпочитат да се забавляват на групи. Специалистите от Лондонския университет провели серия от експерименти. Ако човек остави две филии хляб, хлебарките предпочитат вкупом да се нахвърлят на едната, вместо да се разпределят между двете. Докато похапват насекомите дори обичали да си поприказват, твърдят специалистите. Хлебарките комуникирали помежду си като отделят специфична миризма и по този начин съобщават какво има на трапезата. „Самотната хлебарка е мит“, посочва в заключение водещият изследовател Матийо Лиоро. И допълва, че близо две трети от насекомите на планетата живеят на стаден принцип, но светът не знае какво точно ги обединява и движи техния социум.

Вие почивате, те се забавляват е мотото на хлебарките, особено в Студентски град. Там след края на купона започват пиршествата на насекомите.

За всички останали изводът е един – видите ли една хлебарка на кухненския плот, значи тя има поне стотина колеги зад шкафчетата. Нещо повече – видите ли хлебарка през деня, значи ситуацията у вас е страшна. Хлебарките са нощни животни и не излизат навън при дневна светлина. Сторят ли го, значи колонията им е толкова голяма, че в нея вече няма място.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *