ДървенициИнсектиОбщи

Ухапвания от дървеници

Кой ме ухапа – дървеници или други вредители?

Дървениците са един от най-инатливите домашни неприятели, с които можете да се сблъскате. Най-големият проблем преди да стигнете до тяхното отстраняване, е да осъзнаете, а и да признаете, че имате дървеници в жилището си.

Традиционно всичко започва с ухапванията. Из специализираните сайтове ще намерите всякакви признаци за наличието на дървеници у дома. За да седнете да ги търсите обаче, първо трябва да възникне проблемът… лично за вас! А той най-често се изразява именно в ухапванията.

Дървениците обикновено хапят „на пътечки“. Резултатът е върволица от няколко пъпки в права линия.

Проблемът тук е, че трудно можете да установите кой точно ви е ухапал. Дървениците са особено активни през летния сезон и тяхната „дейност” често се бърка с ухапванията от комари. Дървениците обикновено хапят „на пътечки”. Иначе казано правят една след друга точици по тялото ви докато не се „напият”. При комарите хапането е далеч по-хаотично.

Така или иначе, докато разберете, че всъщност се борите с дървеници, ще минат поне няколко дни, а може би и седмици. В същото време обаче гостите ви ще продължат „да шетат” из спалнята ви.

Колкото и да е странно, за разлика от други гадини, дървениците атакуват най-вече стаята, в която спите. Така те са близо до своята вечеря във всеки един момент. Това далеч не значи, че, когато решите да пръскате против дървеници, трябва да пръскате само в спалнята, но де факто леглото и рамката му са основните обиталища на тумбестите насекоми.

И тъй, имате ухапвания от дървеници, но не можете да видите самите насекоми, защото дървениците са традиционно „срамежливи”. Започват да ви се въртят в главата всякакви подозрения. Вторият вариант, извън комарите, е да хвърлите вината за ухапванията върху бълхи.

Да, колкото и да е странно, дори да сте сред най-чистоплътните хора можете да си донесете бълхи от улицата. Ако имате такъв проблем обаче, скачащите мъници най-вероятно ще са видими. Все ще видите някоя скачаща черна точка като размърдате чаршафите или пък се огледате по-внимателно по пода.

Ако не можете да намерите нито комари, нито бълхи, бъдете сигурни, че имате работа с дървеници.

Тук отново се връщаме към съветите и идеите на борците с хлебарки. Те говорят за силна неприятна миризма в жилището, за точици по чаршафите от фекалиите на дървениците и т.н. Това обаче са все признаци на голяма, ама страшно голяма популация от гадини в жилището ви. В такива случаи, звънете на най-елитната фирма за изтребване на дървеници и си поръчайте няколко последователни пръскания на жилището.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *