БизнесНовиниПлъхове

Скандал с хигиената в престижен ресторант в Холивуд провокира жалби

Наскоро подадена жалба до Калифорнийския отдел за безопасност и здраве при работа (Cal/OSHA) разкрива сериозни проблеми с хигиената в ресторант Sky Terrace, разположен в луксозния хотел W Hollywood. Според жалбата, работници в ресторанта са свидетели на шокиращи сцени с вредители, обикалящи сред запасите от храна.

Джобани Ернандес, 33-годишен служител в ресторанта, описа ситуацията като “нашествие от гризачи”. Той разказва за плъхове и мишки, които се разхождат свободно из складовите помещения, сред продукти като брашно и ориз, покрити с изпражнения и урина на вредителите, както и следи от ухапвания. Ернандес добави, че управлението на ресторанта е наясно с проблема, но не предприема никакви действия.

Петима работници в Sky Terrace, включително готвачи, сървъри и приемници, които в момента или преди са работили за компанията Mosaic LLC, управляваща ресторанта, са подали съответната жалба. Те настояват за разследване на твърденията за нарушаване на санитарните разпоредби и липсата на ефективна програма за унищожаване на вредители.

Отговорът на управлението и последици за здравето и безопасността на работниците

Представители на Mosaic LLC не отговориха директно на конкретните твърдения в жалбата, но излязоха с писмено изявление, в което защитават своите процедури. “Ние много сериозно отнасяме към здравето и безопасността и следваме стандарти, които отговарят или надхвърлят регулациите за здраве и безопасност”, заявиха от Mosaic LLC.

Ник Римедио, генералният мениджър на W Hollywood, посочи, че хотелът работи с водеща компания за борба с вредители и се ангажира с тях за всички конкретни проблеми, които са съобщени в сградата.

Важността на хигиената в ресторантите

Този случай подчертава значението на строгото спазване на хигиенните норми в хранителния сектор, особено в контекста на общественото здраве и безопасността на работниците. В България, където културата на храненето и посещението на ресторанти е част от ежедневието, този случай предизвиква сериозни въпроси за стандартите на хигиена, които трябва да бъдат гарантирани от всички заведения за хранене.

Ivan Petrova

Иван Петров, известен в интернет средите като Ivan Petrov, е утвърден и уважаван писател и изследовател, който се отличава със своята страст към науката, природата и здравето. С години опит в писането и дълбоки познания в различни области, той е станал ценен член на нашия екип в zahlebarkite.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *