БизнесДървенициИнтересноНовиниОбщи

Защо в щата Индиана условията за живеене не са сигурни?

Наемателите в Индиана продължават да се сблъскват с несигурни условия на жилище.В момента много жители на Саут Бенд съобщават, че живеят в небезопасни условия.

indiana-bedbugs

Срещу частния имот Cedar Glen Apartments или “Апартаментите на ужасите” са подадени над 35 обаждания до кодови служби от живущи, жалейки се за жилищните условия там. Това показват записите от новинарската агенция ABC57 от града Саут Бенд , чрез Закона за свободата на информацията. Тези жалвания започват още през 2022 година, като осем от обажданията алармират за проблем с отоплението,а тринадесет – поради липса на топла.

Другия частен имот Карл Кинг Тауърс са подадени жалби за нашествие на дървеници и липса на топла вода.

Собственикът на Карл Кинг Тауърс е инвестиционна компания от Ню Джърси, коята има адрес за кореспонденция в щата Атланта, което затруднява придвижването на проблемите с условията за живеене по-бързо към разрещаване.

Но проблема с такива подобни имоти, за съжаление не е единствен. Обичайна практика е на големите инвеститори от този или други щати, тъй наречени “Големи риби” да купуват недвижими имоти с нисък риск като ги прехвърлят във вътрешноограничено дружество с ограничена отговорност, по-известно като LLC или нашето ООД. 

 За съжаление сегашните законите в Индиана позволяват подобни действия от страна на различни инвеститори, което предоставя известен слой защита за тях и прави всяко имущество като собствена бизнес единица. 

Един от опитните инвеститори в недвижими имоти – Брайън Карп, чиито опит е инвестиция в повече от 20 имота, като всичките са LLC, споделя, че това е обичайна практика и погледнато от законодателна страна е напълно законно.

От сенатът, като отговор, след избухналия проблем с условията на живее в щата Индиана, предложиха да влязат в сила два закона – 277 и 243, които биха засилили правата на наемателите в целия щат.   

Грег Уокър – републикански сенатор, когото също е съавтор на двата закона – коментира в изявление пред медиите: 

„Ако са готови да го направят и могат да го направят и продължават да плащат за имота, който не е пригоден за живеене. Тези пари ще бъдат задържани на депозитна сметка, докато съдията вземе решение, може би чрез инспекция от здравната служба или какъвто и да е механизъм, който да задържи тези пари, докато могат да бъдат освободени обратно на домакина, за да изпълнят своите договорни задължения.“ , каза сенаторът.

Според източници, се смята, че законът също би успял да ограничил действията на собствениците на имоти извън щата.

„За бъдещето, не виждам много пътища тази година. И исках само да кажа, че аз и много други ще направим всичко възможно за промяна през 2024 година,“ сподели още сенаторът Уокър.

Това е третата поредна година, в която законите за правата на наемателите са неуспешни.

От местното ниво на града предлагат за изготвяне на местно законодателство, като възможност за действие спряма адресираните проблеми. 

В изявление кметът на Саут Бенд –  Джеймс Мюлър, изказа мнение:

„Щатът Индиана спира градовете да правят много неща превантивно. Това се нарича ограничаване на властта , когато щатът стъпва и казва, че градовете или местните правителства не могат да предприемат законодателни действия по определени неща,“ 

Засега жителите на Саут Бенд остават с неразрешен проблем, и без нормални условия за живеене.

Ivan Petrova

Иван Петров, известен в интернет средите като Ivan Petrov, е утвърден и уважаван писател и изследовател, който се отличава със своята страст към науката, природата и здравето. С години опит в писането и дълбоки познания в различни области, той е станал ценен член на нашия екип в zahlebarkite.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *