БизнесДървенициИнтересноНовини

Предупреждение: Лас Вегас и неочакваните сувенири, които може да си донесете от там!

След оплакване на един от гостите на Encore Las Vegas за нежелани гости в стаята му, и след направена проверка от обучени кучета, доведе до потвърждение за наличието на дървеници в съответната стая.Las Vegas, bed bugs image

 

Първия такъв случай е през декември 2022 година, официално регистриран в докладите на Южния окръг за здравеопазване на Невада (SNHD). По-късно по данни от SNHD са регистрирани още няколко жалби през септември 2022 година в хотел Venetian Resort, в Mirage Hotel през октомври 2022 година и в Excalibur Hotel and Casino също през октомври 2022 година.

Засегнатите стаи са били незабавно извадени от употреба и назначени за опаразитяване, както и самите хотели.

“Като един от най-популярните курортни хотели в Стрийпа, това за нас е уронване на престижа и стандарта на нашия комплекс. “ – коментира Главния изпълнител директор на Encore Las Vegas –  Крейг Билингс .

“С казуса съм се заел лично аз както и целия екип на хотела за разрешаване на проблема в най-кратки срокове.”  – допълва още Крейг Билингс.

От друга страна, туристите, които бяха пряко засегнати от проблема, са били финансово обезпечени и осигурени за целия им престой в Лас Вегас.

Експертът по контрол на вредителите в хотелите в Лас Вегас – Боби Джеймс, споделя, че за дървениците е характерно това, че могат да оцелеят месеци без храна, както и на всякакви климатични условия, което ги прави лесни за пренасяне в багажите на гостите.

“Ние сме номер едно туристическо място. Хора идват отвсякъде. Много хора живеят с тези проблеми и ги носят със себе си,”  сподели още той.

Съветът който дава експерта е да бъдем по внимателни и мнителни при престой в хотел за възможна опасност от дървеници . Проверката от наша страна би увеличила шансовете за своевременен контрол и превенция.

От Невадската асоциация на курортите (NACE), представляваща всички големи хотели на Стрийп, излезе със становище, че извършва едномесечни проверки и световно доказани процедури за предотвратяването и дезинфекция от появата на дървеници. Но въпреки това, те споделят, че за съжаление никоя собственост не е напълно защитена от нападението на дървеници.Туристите също трябва да вземат необходимите мерки за предпазването в борбата с дървениците, съветва още  Невадската асоциация на курортите (NACE).

Това е първия път, където темата за дървениците попада под “прожекторите” на курортите от алеята Стрийп, но от докладите на SNHD показват, че хотелиерите реагират уравновесено и професионално на проблема с дървениците, като осигуряват сигурна защита на своите посетители.

За това ако ще пътувате до Вегас или имате такива планове – проверявайте внимателно стаите след регистрация. 

И запомнете – Каквото се случи във Вегас, си остава във Вегас 😉 ! 

Ivan Petrova

Иван Петров, известен в интернет средите като Ivan Petrov, е утвърден и уважаван писател и изследовател, който се отличава със своята страст към науката, природата и здравето. С години опит в писането и дълбоки познания в различни области, той е станал ценен член на нашия екип в zahlebarkite.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *