Дървеници

Единственото домашно средство срещу дървеници, което наистина работи

Вълнението около нашествията от дървеници достигна връх, след като се появиха съобщения за разпространението им от Франция към Великобритания, като домове и хотели търсеха начини за справяне с насекомите. Тези кръвопийци се крият в огромни количества в и около мебели и спално бельо, като снасят стотици яйца, което ги прави изключително трудни за изкореняване и лесни за разпространение.

Експертът по вредители разкрива

Ерик Шерцингер, експерт по вредители, заяви: “Така наречените ‘лечения срещу дървеници’, които може да намерите онлайн, са в най-добрия случай изключително неефективни, а в най-лошия – изключително опасни.” Ерик обясни, че някои домашни методи за борба с дървениците, като използването на сода за хляб, триене с алкохол или опити за замразяване, са в голяма степен неефективни, ако се прилагат у дома, и трябва да се възлагат само на професионалисти, които знаят какво правят.

Ерик подчерта: “Топлината е един от най-надеждните убийци на дървеници. Дървениците на всички етапи от живота си умират при 122 градуса по Фаренхайт (50°C).” Най-ефективният начин за убиване на дървениците е чрез пране или сушене на всякакво пране, което може да е заразено. Ерик съветва: “Предмети като спално бельо и дрехи трябва да се перат и сушат на най-високата настройка. Само пералният цикъл ще убие дървениците; обаче, ако предметите не могат да се перат (като тези, които се чистят само на сухо), те трябва да се сушат поне 90 минути, за да се гарантира, че дървениците са убити.”

Парните третирания могат да се използват за някои предмети, но няма да помогнат за дървеници в по-големи площи. Ерик обясни: “Парата е достатъчно гореща, за да убие дървениците. Докато парата не работи за убиване на дървеници, скрити в стени, тя може да се използва върху материали като възглавници за дивани.”

Най-ефективният начин за гарантиране, че дървениците ще бъдат премахнати завинаги, е използването на професионален екстерминатор. Ерик каза: “Домашното топлинно третиране, извършено от професионалисти по контрол на вредители, е вашата най-добра опция за безопасно и трайно елиминиране на инфекцията с дървеници. По време на домашно топлинно третиране, екстерминаторът използва професионално оборудване, за да повиши температурата в дома.”

Това е единственият метод за топлинно третиране, който работи в целия дом, убивайки дървениците във вашите стени, килими и всяко друго място, където могат да се крият. Той също така има предимството, че изисква минимална подготовка от ваша страна, и можете да влезете отново в дома си почти веднага.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *