ИнтересноНовини

Спешен апел за подобрения в детското отделение на УМБАЛ „Канев“ в Русе

На фона на разпалените обществени дискусии за повишаване на здравеопазването се появява тревожен сигнал от майка, която съобщава за неудовлетворителни условия в детското отделение на УМБАЛ „Канев“ в Русе. Гинка Василева, местна жителка, сподели своите преживявания в отделението, където е била настанена със своето бебе.

Серия от проблеми:

Василева разкри редица проблеми, които е преживяла по време на престоя си:

  1. Липса на отопление: Според нея, е била настанена в стая без отопление, където студеният въздух и потрепващите щори са затруднявали комфорта на престоя.
  2. Конфликт с персонала: Също така споделя за грубото отношение на едно от санитарните, което е довело до словесна конфронтация.
  3. Проблеми с условията: Василева съобщава за липса на топла вода, неработещи уреди и небрежност в поддържането на чистотата в стаите, включително наличието на хлебарки.

Небрежност и липса на съпричастност:


Основната критика на Василева е насочена към медицинските сестри и отношението им към родителите и децата. Тя изтъква, че персоналът е отговарял небрежно на въпросите й и не е проявявал емоционална подкрепа.

Ключови изводи:

  • Необходимост от подобрение в условията и отношението в детските отделения.
  • Важността на предоставянето на качествено здравеопазване за децата в България.
  • Необходимостта от ефективна комуникация и подкрепа за родителите в болничната среда.

Заключението
Сигналът на Василева подчертава нуждата от спешни подобрения в условията на отделението и подхода към пациентите. Тази ситуация изтъква значимостта на вниманието и грижите, които трябва да се предоставят на най-малките пациенти и техните семейства. Отговорните власти и обществеността са призовани да обърнат внимание на този случай и да предприемат необходимите стъпки за подобряване на условията в болниците.

Ivan Petrova

Иван Петров, известен в интернет средите като Ivan Petrov, е утвърден и уважаван писател и изследовател, който се отличава със своята страст към науката, природата и здравето. С години опит в писането и дълбоки познания в различни области, той е станал ценен член на нашия екип в zahlebarkite.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *