ИнтересноХлебарки

Ментов „коктейл“ против хлебарки с етерични масла

Възможно ли е да има препарат, който да е по-смъртоносен за хлебарките от борната киселина, както и да е по-безопасен от нея. Редица специалисти твърдят, че ДА и предлагат необичаен „коктейл“ с етерични масла, който убива шестокраките насекоми до крак.

„Коктейлът“ против хлебарки не бива да се пие. Той е предназначен за пръскане и унищожаване на насекоми.

Преди повече от 15 години учените установяват, че хлебарките имат нетърпимост към етеричните масла от редица растения, които съдържат веществото methyl eugenol. ВНИМАНИЕ!!! То обаче е токсично за хората и може да предизвика нежелан ефект. Установено обаче било също, че етеричното масло от мента има същия негативен ефект върху хлебарките, не съдържа methyl eugenol и може спокойно да се прилага като инсектицид. При проведени изпитания 3-процентов разтвор на ментово масло се оказал едновременно смъртоносен и отблъскващ за хлебарките.

Етеричното масло от мента е натурален продук, който отблъсква хлебарки.

Впоследствие рецептата била доусъвършенствана и към нея било добавено и кипарисово масло. Ето и пълната рецепта.

– 1 чаша вода

– 1 чаена лъжица сол

– 20 капки етерично масло от мента

– 10 капки етерично масло от кипарис

Така приготвената смес поставете в пръскало и напръскайте помещенията, където най-често срещате хлебарки в дома си. За това как се пръска и какви са най-удачните подръчни средства за тази цел, можете да прочетете ТУК.

Няма да ви лъжа, цената на етеричните масла, особено това от кипарис не е твърде ниска. Заедно двете шишенца ще ви струват към 15 лева. Ако пък изберете т.нар. био етерични масла, цената скача още повече. Въпросът обаче е във вашите приоритети. Дали търсите ниска цена или за вас на първо място да намерите възможно най-естествения препарат за справяне с домашните вредители. Ако търсите и други алтернативи, можете да надзърнете и в ТАЗИ секция на сайта, където е описан вариантът за справяне с хлебарки с помощта на диатомична пръст. Тя също е натурален продукт и също е смятана за изключително ефективна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *