НовиниОбщи

Колет с хлебарки шокира пощаджии в Швеция

Служителите в шведската поща имат уникални средства са придвижване, но и клиенти, които изпращат нестандартни пратки – например колети с хлебарки.

Хлебарки вдигнаха на крак полицията в иначе спокойното градче Свенставик в Северна Швеция, предава онлайн изданието The Local.

Цялата олелия започнала от необичаен пакет, който пристигнал в местната пощенска станция. Служителите там се стреснали, когато установили, че въпросният колет „има странно поведение“. Незабавно последвало обаждане в полицията. Оттам реагирали незабавно и с експертни умения установили, че пакетчето действително е живо.

Пратката съдържала над 300 хлебарки, които неспирали да шетат напред-назад и да издават странни звуци, което всъщност и причинило смут в пощенската станция. Оцеляването им било гарантирано от малки дупчици за дишане, направени в пакета 80 mg prozac. Самоотвержените блюстители на закона обаче не спрели с разследването си до тук. Те издирили получателя на пратката, който се изненадал, че вместо пощаджии на вратата му чукат полицаи.

Над 300 хлебарки, пратени по пощата, стреснаха хората в спокойния шведски град Свенставик, което предизвика необичайно полицейско разследване.

Човекът обяснил, че си поръчал хлебарките от специализирана фирма. Целта му била да храни змиите, които отглежда с шестокраките насекоми. След кратка справка с централното управление, полицаите устаноили, че в цялата случка няма абсолютно нищо нередно. Шведските закони допускат подобни живи пратки. Единственото условие е насекомите да са си местни шведски, а не да се пращат от чужбина.

Подобно потвърждение дадоха и от шведските пощи. Те в крайна сметка доставили колета на съответния адрес и изразили задоволство, че полицейското разследване приключило бързо и няма да им се наложи да се грижат за колонията с хлебарки. В противен случай шестокраките насекомите щяха да превземат пощенската станция, а тогава щеше да им се наложи да водят дълга и сложна борба с тях.

Ако нямате късмет като пощаджиите от Свенставик и ви се налага всекидневно да се борите с хлебарки, прочетете находчиви съвети за борба с тях на

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *