ЗдравеНовиниОбщи

Хлебарки и опасни храни затвориха луксозни лайнери

Опасни храни, мръсен басейн и кухня с хлебарки! Това откриха ХЕИ-специалисти на два суперлуксозни круизни кораба, базирани в Саутхемптън, предава Би Би Си.

Въпросните кораби са Oriana и Oceana на британската компания P&O Cruises. Внезапна инспекция установява редица пропуски, които изглеждат сякаш са излезли от епизод на поредицата „Кошмари в кухнята“.

На борда на Oceana инспекторите са разпоредили затварянето на плувния и спа басейните заради мръсна вода и неподходящо ниво на хлор и бром. Служителите на борда били немарливи и по отношение на храната. Инспекторите установили, че сандвичи, приготвени за пътниците, се съхранявали при неподходящо високи температури, в супата имало утайка, а член на екипажа страдал от стомашно-чревно разстройство и не уведомил за това началниците си.

Пътуването с луксозен круизен кораб е мечтан начин за ваканция за мнозина. Ситуацията под палубата обаче невинаги е толкова луксозна и може да крие хлебарки и гранясали сандвичи.

По-любопитна се оказала ситуацията на Oriana. Там специалистите по хигиената откриват три хлебарки в камбуза (кухнята – б.а.), което е ясен сигнал за наличие на солидна популация от шестокраките насекоми. Както е известно хлубарките са нощни животни и предпочитат да действат далеч от човешкия поглед. Фактът, че са „шетали“ по светло е знак, че в скривалищата им е твърде тясно.

„Изключително сме разочаровани от резултата на инспекцията и незабавно ще вземем мерки, за да поправим случилото се и да подобрим нивото на обслужване“, бил коментарът на говорител от P&O Cruises.

Разкритието на хигиенните инспектори е поредното доказателство, че за упоритостта на хлебарките няма невъзможни неща. Те са способни да се заселят навсякъде, където има хора, защото ние им осигуряваме основните източници за оцеляване – храна, вода и топлина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *